Post Falls - Butte - West Yellowstone
Zondag 29 augustus
Zo,
Vandaag stond in het teken van de kater. Jawel, zo een die je van drank krijgt, en dan met name bier. We zijn zaterdag onverwacht eens doorgezakt in een kroeg. Zaterdag vertrokken we rond 10.00 richting Butte waar we wilden overnachten. Deer Lodge was ook een optie en we hadden wat hotels bekeken maar nog niets vast gelegd: We wilden het eens anders doen en zomaar ergens binnenwippen. Het is geen hoogseizoen dus dat is best te doen. We zijn de snelweg op gegaan en daar zo'n 450KM later weer vanaf gegaan .
Eerst reden we langs Deer Lodge, dat was een overnachtingoptie en toen we borden zagen dat er een automuseum was van voornamelijk particulieren wilden we daar wel even kijken. Het was samen met een gevangenismuseum en wel de moeite van het stoppen waard. De verzameling was ook daadwerkelijk zeer mooi en best nog groot met een aanzienlijk aantal Fords. De gevangenis was ook leuk te zien en was tot in de 60's in gebruik. Wel was er al een deel afgebroken en was het pas opengesteld zodat alles eruit zag zoals het toen was verlaten. We besloten hier niet te overnachten maar door te rijden naar Butte nog een uurtje verder. Daar hebben we Overnacht in het Finlen Hotel in een ooit welvarende wijk op de heuvel waar in het begin van de vorige eeuw koper werd gedolven en nu nog steeds word. Best triest te zien dat een groot deel van de statige gebouwen leeg staat. In een paar zit nog wel wat zoals in een voormalig bankgebouw waar je in de eetzaal de oude kluis inc kluisdeur nog ziet zitten. Daar hebben we lekker zitten eten in een sportsbar Metals. Toen we dat verlieten zagen we aan de overkant een bar waar live rock muziek werd gespeeld en daar moesten we natuurlijk even een kijkje nemen. Daar ging het fout. Ipv na even weer weg gegaan te zijn werden we naar buiten geveegd met de vreselijke kater vandien. Ik heb rond 16.00 pas voor het eerst iets kunnen eten en Marjolein was ook brak en heeft zeer dapper de 250KM naar West Yellowstone gereden. Daar hebben we wat duf in de rondte gelopen. Het is wat groter dan verwacht en het doet een beetje Valkenburgs aan, dan wel uitgesmeerd over een groter oppervlakte. Alleen de ‘hoofdstraat' is al 4 baans breed met nog es een baan aan weerskanten om te parkeren. Zeg maar 6 baans dus. Erg ruim allemaal. Ik snap het nog steeds niet: toen de straten gevormd werden reden er alleen paarden en koetsen en was er geen reden de straten zo breed te houden.
Ik zit nu te tikken en Marjolein zit alvast Yellowstone informatie door te nemen om te kijken waar we gaan kijken en welke hike's we kunnen doen. Bij de verschillende visitors centers heb je NL verschillende watervallen, geisers, fonteinen en poelen en modderpoelen waarvan warme en hete. Nu begin ik wel lekker honger te krijgen en we gaan zo maar es een lekker tentje opzoeken. We hebben onderweg een paar spatters gehad maar nog geen regen van betekenis, terwijl de voorspellingen anders waren. Het lijkt erop of we met het mooie weer mee rijden en de buien achter ons laten zo ook in NL heb ik begrepen. Het weerbericht voor morgen geeft wel regen met morgennacht zelfs wat sneeuw. Maar wie weet valt het ook dit weer mee en valt alles lekker vannacht. En als niet: 1 dag regen op 3 weken mogen we niet klagen.
Komende dagen zouden we wel eens geen internet kunnen hebben en zullen de updates wat minder frequent zijn verwacht ik.
Groetjes vanuit een op dit moment fris maar zonnig West Yellowstone, Matthe
Als jij sneller bent, ben ik bang dat Lein het slachtoffer wordt ;-). Nou ja, hopen maar dat ontmoetingen met beren goed aflopen en alleen sterke verhalen opleveren!
Inmiddels zullen jullie wel hersteld zijn van de overvloed aan drank. Dit is voor mij mijn laatste vakantiedag in een triest Nederland. Blijf jullie verhalen wel volgen om het vakantiegevoel een beetje vast te houden!
XX
Marit
hoop toch niet dat je aan de budweiser zit/zat hé?? :-(
Bud Light...