NoordWest USA 2010

Seattle City tour etz

Maandag 23 Aug 2010

Nou vandaag een echte sightseeing dag gemaakt. Ne een zeer uitgebreid ontbijt met de bus naar de Underground tour gegaan. Aan Pioneer Square was er in de jaren zestig iemand die zich verzette tegen het idee van de gemeente om alle Victoriaanse bebouwing van rond 1900 plat te gooien. Hierdoor is het ondergrondse gedeelte van Seattle bewaard gebleven en sinds een jaar of veertig weer toegankelijk. Leuk om te zien hoe men in 1890 Seattle na een grote brand weer heeft opgebouwd.
Van daar zijn we naar de Ducktour geweest. Zowel over de weg als over het water een rondtour gemaakt door Seattle. Daar een goede indruk gekregen van een ruime, schone en groene stad die heel veel water heeft door de verschillende vertakkingen van de zee.

Natuurlijk zijn we ook de Speace Needle opgegaan om rondom het uitzicht te bewonderen.
Met een monorail vanaf de Speace Needle in no-time naar de Pike Market gezoefd. Daar heel even tussen de verse bloemen en dito verse vis rondgelopen. Natuurlijk even naar de beroemde visverkopers gekeken die de verkochte vissen naar de inpakkers achter de balie gooien.

Al met al veel van de Amerikaanse way of live mee gekregen en flink wat gelopen. Heuvel op en heuvel af, maar gelukkig hebben we erg mooi weer. Beetje fris (20+ graden), windje en strak blauwe lucht. Na een heerlijk etentje bij een Italiaan zijn we nu terug op de kamer en zoals dat heet: moe maar voldaan. Goede indruk van Seattle en op zich was dit best een stad waar ik nog één of twee dagen me had kunnen vermaken, maar goed... Live goes on en zo ook onze trip. Zin in morgen, lekker rijden en kijken bij St Helen en Mount Rainier. Op naar Packwood voor een tweedaagse (twee nachten...).
Groetjes en tot schrijfs, Lein